Моя фотография
Врач терапевт-фтизиатр

суббота, 4 декабря 2010 г.



1 грудня Олег Скрипка представить прем’єру святкового музичного кліпу «Щедрик» (оновлено: змінився час початку презентації)

В перший день зими у козацькому селищі «Мамаєва Слобода» відбудеться презентація Третього Зимового фестивалю «Країна Мрій Різдвяна». На шановних гостей чекатиме особливий сюрприз – прем’єра кліпу «Щедрик» – нового музичного відео від Олега Скрипки.

1 грудня цим своєрідним мультиплікаційним кліпом-подарунком презентуватиметься цьогорічна Третя Зимова «Країна Мрій Різдвяна» в козацькому селищі «Мамаєва Слобода», яка триватиме від 8 грудня по 19 січня. Ця подія має органічно об’єднати усі зимові свята української традиції та відтворити відчуття справжнього сільського колориту новорічних гулянь. Дорослих і дітлахів потішить катання на санях, льодова гірка-ковзанка, ярмарок народних майстрів, смачна традиційна кухня та інші забавлянки і розваги. Також на гостей чекатимуть обряди «Маланки та Василя», Різдвяний Вертеп під проводом Тараса Компаніченка, обряд «Кози», зустріч малечі зі Святим Миколаєм, найцікавіші казки від Сашка Лірника, врочисті колядки, щедрівки і святкові виступи Олега Скрипки, Тараса Чубая та інших українських музикантів. Урочистим фіналом зимових свят стане грандіозне ритуальне дійство на Водохреща – купання в ополонці озера Красовиця та змагання за «Орданський Орден» (вирізаний з криги хрест), яке відбудеться 19 січня, а також спалення дідуха, що ознаменує собою закінчення новорічного циклу зимових свят.

Історична довідка: «Щедрик» – твір Миколи Леонтовича, обробка давньої української новорічної щедрівки – на сьогоднішній день найвідоміша новорічна пісня в усьому світі в перекладі на англійську мову, що має назву «Колядка дзвонів». Уперше «Щедрик» був виконаний хором Київського Університету у 1916 році в Києві, а 5 жовтня 1921 року «Щедрик» був вперше презентований на концерті в Карнегі Холі в Нью-Йорку. У 1936 році Пітер Вільховський, який працював для радіо NBC, пише англійську версію слів до «Щедрика». Згодом пісня зазвучала у популярних кінофільмах «Гаррі Поттер», «Сам вдома» та мультиплікаційному серіалі «Південний парк». Оригінальні інтерпретації твору робили відомі рок-гурти «Barenaked Ladies» та «Savatage», а переробка пісні у стилі «техно-данс» від DJ Demonix наразі стала культовою класикою електронного андеграунду.

Взимку 2010 року власну версію славнозвісної композиції «Щедрик» записав Олег Скрипка. Музичний запис відбувався в студії на території Печерської Лаври за участю музикантів «Лє Гранд Оркестру» і Тараса та Олі Чубай. Кліп реалізував режисер-мультиплікатор Степан Коваль, який створив справжнє новорічне міні-кіно, виконане в жанрі пластилінової 3D-анімації. Сценарій фільму, написаний професійним казкарем Сашком Лірником – це різдвяна історія маленького хлопчика, який знайомиться з найголовнішим святом на Землі, подорожуючи в часі із сучасного міста до стародавнього казкового села, де сірі будні розквітають барвистими фарбами радості – дорослі обертаються на дітей, а діти виростають та стають добрими людьми...

На створення картини пішло 150 кг пластиліну, 100 кг солі та 5 місяців роботи, під час якої на анімаційну студію відбувся дитячий культпохід, влаштований для підшефної дітлашні спонсором проекту – магазином дитячого одягу «Bonpoint». Вражена малеча не лише зачаровано спостерігала, як робиться справжній мультик, але й сама отримала змогу долучитись до творчого процесу, власноруч виліпивши з пластиліну декілька кумедних фігурок, повідомляє "Країна Мрій".

Орієнтовна програма фестивалю:

8 грудня (середа) – відкриття на «Мамаєвій Слободі» РЕЗИДЕНЦІЇ СВЯТОГО МИКОЛАЯ
19 грудня (неділя) – СВЯТОГО МИКОЛАЯ (свято для дітей);
7 січня (п’ятниця) – РІЗДВО;
13 січня (четвер) – СТАРИЙ НОВИЙ РІК, МАЛАНКА;
14 січня (п’ятниця) – ВАСИЛЯ;
19 січня (середа) – ВОДОХРЕЩА.

Джерело: Хвиля української музики «Молоде радіо»

Видео сюжет на эту тему